Categories

Empires & Allies – E&A Geliştirici Konuşması #2 ‘İçerik Yayınlama’

Empires & Allies’a eklenen çoğu içerik ve güncelleme, oyuncuların bir kısmının yeni Özelliğe bir süre boyunca sahip olduğu yavaş bir süreçten geçiyor. Bu, müttefiklerinin ve arkadaşlarının yeni havalı bir özelliğe veya etkinliğe erişimi varken senin bunları göremeyeceğin durumların yaşanmasına sebep olabilir. Ve biz bunun can sıkıcı bir deneyim olabileceğini anlıyoruz. FOMO gerçek!  

Bu makale ile bu durumun arkasındaki sebebi açıklamak ve bazı oyuncuların endişelerini dindirmek istiyoruz.

Empires & Allies’a eklenen her özellik, güncelleme ve etkinlik oyun takımı tarafından şunların sağlanması için dikkatlice takip ediliyor: • İçerik, planlanan şekilde çalışıyor • Oyuncular, teknik veya performans sorunları ile karşılaşmıyor • İçeriğimiz, ayarlar, kaynak maliyetleri, hedefler vb. açılarından dengeli olsun ve oyuncularımızın çoğu için çok zor olmasın ama yine de tamamlanmasına değecek bir mücadele olsun

Oyunculara mümkün olan en iyi tecrübeyi yaşatmak ve her şeyin düzgünce çalıştığından emin olmak için bazı içeriklerin ‘yavaş süreç’ dediğimiz bu aşamadan geçmesi gerekir. Yavaş süreç, içeriğin oyuncuların küçük bir kısmı için yayınlanacağı anlamına gelir – performansını takip ederiz, eğer her şey yolundaysa içeriği daha fazla oyuncu için ulaşılabilir hale getiririz.

Bunun bir örneği Savaş Fabrikası Alpha Birimlerinin yayınlanmasında yaşandı – bunu oyuncuların bir kısmı için yayınladık ve başlangıç testlerinde kaynak maliyetlerinin oyuncular için çok yüksek olduğunu fark ettik. Sonraki birkaç gün içerisinde sorunu çözdük ve özelliği bütün oyuncularımız için yayınladık.

Bu noktada sorulması doğal olan soru ise şudur: Neden bu sorunları güncellemeyi yayınlamadan önce belirleyip çözemiyoruz? Tüm Özelliklerimiz yayınlanmadan önce sıkı iç test aşamalarından geçiyor. Ama belirli bir sayıda kişi tarafından oynanmadan belirlenemeyen bazı sorunlar var. Bu yüzden de özelliği bazı oyuncular için yayınlayıp özelliğin yeterince büyük bir ölçüdeki etkisini ölçüyoruz. Bu, özelliği herkes için yayınlamadan önce tüm sorunları belirleyip çözebilmemizi sağlıyor.

Diğer oyuncuların erişebildiği belirli içeriklere erişememenin can sıkıcı olabileceğini anlıyoruz. Ama, bu geçici bir durum. Bu işlem, oyunculara en kaliteli içeriği sunduğumuzdan ve oyuna sızabilecek sorunları vaktinde belirleyip çözebildiğimizden emin olmamızı sağlıyor.

Tabii ki, bu, yayınladığımız her içerik için geçerli değil. Genellikle bu yavaş sürece ihtiyacımız olmuyor.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Empires & Allies Game GUIDE