Categories

Hay Day – Syiling & Permata | Hay Day – Bahasa Melayu

Syiling

Syiling ialah mata wang utama dalam permainan ini. Pemain boleh menggunakannya untuk membeli item atau bangunan dari kedai, atau bertukar produk melalui gerai tepi jalan.

Terdapat banyak cara untuk mendapat syiling dalam permainan – menyiapkan pesanan trak, menjual tanaman atau produk. Selain itu,membuka kotak misteri dan memutar Putaran Nasib mungkin juga mengejutkan anda dengan syiling!

Permata

Permata ialah mata wang premium dalam permainan ini. Ia digunakan untuk membeli hiasan dan penyesuaian tertentu, mempercepatkan masa menunggu atau mendapatkan item yang hilang.

Pemain boleh mendapatkan permata dari kotak misteri dan pakej, menaik tahap, melengkapkan pencapaian, melombong, menangkap ikan jenis baharu atau jaring misteri, menyertai acara tertentu, derbi dan musim desa.

Bagaimanakah boleh saya mencegah perbelanjaan permata secara tidak sengaja?

Permata adalah berharga dalam permainan dan untuk mengelakkan penggunaan secara tidak sengaja, anda boleh mendayakan fungsi pengesahan dwi ketik dengan pergi ke Tetapan permainan > Lanjutan. Tetapan > Dayakan pengesahan permata