Categories

Empires & Allies – E&A DevSpeak #2 ‘Uitrollen’

Veel van de inhoud en updates van Empires & Allies gaat vaak door een geleidelijk releaseproces waarbij een bepaald aantal spelers in de loop van een periode toegang krijgen tot een nieuwe functie. Dat betekent dat er situaties zouden kunnen zijn waarin je bondgenoten en vrienden wellicht toegang hebben tot een coole, nieuwe functie of een nieuw evenement, maar dat jij die functie of dat evenement nog niet kunt zien. En we snappen dat dit ontzettend frustrerend kan zijn. FOMO is echt!  

Met dit artikel willen we de reden achter deze omstandigheden uitleggen en hopen we de zorgen van verschillende spelers weg te kunnen nemen.

Alle functies, updates en evenementen die aan Empires & Allies worden toegevoegd, worden zorgvuldig bijgehouden door het spelteam, om ervoor te zorgen dat: • De inhoud naar behoren werkt • Spelers geen technische of prestatieproblemen hebben • De inhoud goed in balans is wat betreft afstemming, grondstofkosten, doelen enzovoort en dat het niet al te ingewikkeld is voor het merendeel van onze spelers, maar toch een leuke uitdaging is om te ondernemen en te voltooien.

Om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke ervaring kunnen bieden aan spelers en dat er niets verkeerd gaat, gaat een deel van de inhoud door een geleidelijk releaseproces. Dat betekent dat de inhoud beschikbaar wordt gesteld aan kleine groepen spelers. We houden de prestaties bij en als alles goed gaat, stellen we de inhoud aan meer spelers beschikbaar.

Een voorbeeld hiervan is de release van de alfa-eenheden van de oorlogsfabriek: we stelden deze beschikbaar aan een deel van onze spelers en tijdens de eerste testen realiseerden we ons dat de grondstofkosten die aan het licht kwamen voor verschillende spelers te hoog waren. In de daaropvolgende dagen hebben we dit probleem verholpen waarna we de functie aan alle spelers beschikbaar hebben gesteld.

De logische vraag is nu natuurlijk: waarom kunnen we deze problemen niet identificeren en oplossen voordat we de update releasen? Al onze functies gaan door een rigoureuze, interne testprocedure voordat ze worden vrijgegeven. Maar er zijn verschillende problemen die je niet kunt vinden tot een bepaalde hoeveelheid spelers de functie gebruikt. En daarom stellen we de functie eerst beschikbaar aan een deel van de spelers zodat we de impact van de functie op een grotere schaal kunnen uitproberen. Hierdoor kunnen we eventuele problemen identificeren en wegwerken voordat we de functie aan iedereen beschikbaar stellen.

We begrijpen dat het frustrerend kan zijn dat andere spelers wel toegang hebben tot bepaalde inhoud en jij niet. Maar het is maar tijdelijk. Deze procedure zorgt ervoor dat we inhoud van de allerhoogste kwaliteit kunnen bieden aan onze spelers en dat we potentiële problemen die in het spel kunnen sluipen voor kunnen zijn en tijdig kunnen oplossen.

Dit geldt natuurlijk niet voor alle inhoud die we uitbrengen. Meestal hebben we die geleidelijke releaseprocedure niet nodig.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Empires & Allies Game GUIDE