Categories

Empires & Allies – E&A DevSpeak #2 "Rulle ut"

Mye innhold og mange oppdateringer som skal bli en del av Empires & Allies, går vanligvis igjennom en langsom prosess der et visst antall spillere får tilgang til en ny funksjon over en tidsperiode. Det betyr at det kan oppstå situasjoner der dine allierte og venner har tilgang til en kul ny funksjon eller event som du ikke kan se ennå. Vi forstår at dette kan være en frustrerende opplevelse. FOMO er ekte!  

Med denne artikkelen vil vi forklare grunnen til dette, og vi håper at dette kan være med på å dempe noen av bekymringene spillere kanskje har.

Hver funksjon, oppdatering og event som skal bli en del av Empires & Allies, spores nøye av spillteamet, for å sikre at: • Innholdet fungerer som tenkt • Spillerne ikke har tekniske problemer eller ytelsesproblemer • Innholdet er godt balansert når det gjelder justeringer, ressurskostnader, mål osv. Det må heller ikke være for vanskelig for de fleste av spillerne våre, samtidig som det skal være en utfordring.

For å sikre at vi kan tilbyr en best mulig opplevelse til spillerne og sørge for at det ikke oppstår noen feil, går noe innhold gjennom det vi kaller en “gradvis utrulling”. En gradvis utrulling betyr at innholdet rulles ut til en liten gruppe spillere først. Vi følger med på hvordan dette går, og hvis alt ser bra ut, rulles innholdet ut til flere spillere.

Et eksempel på dette er lanseringen av krigsfabrikkens alfa-enheter. Vi lanserte disse enhetene til et utvalg spillere under de første testene, og innså at ressurskostnadene for en del av spillerne var for høy. I løpet av de neste få dagene fikset vi dette problemet, og etter det ble funksjonen gjort tilgjengelig for alle våre spillere.

Det naturlig spørsmålet å stille er: Hvorfor kan vi ikke identifisere og fikse disse problemene før vi slipper oppdateringen? Alle våre funksjoner går gjennom intens testing før lansering. Men det er noen problemer som ikke kan oppdages før et visst antall spillere spiller spillet. Derfor ruller vi ut funksjonen til en del spillere først, og evaluerer hvordan funksjonen fungerer i en stor nok skala. Dette lar oss identifisere og rette problemer før vi ruller ut funksjonen til alle.

Vi forstår at det å være i en situasjon der du ikke har tilgang til spesifikt innhold, mens andre spillere har det, kan være frustrerende. Det er imidlertid en midlertidig situasjon. Denne prosessen sørger for at vi kan slippe innhold av høy kvalitet til spillerne våre, og at eventuelle problemer kan oppdages på forhånd og raskt fikses.

Dette gjelder selvsagt ikke for alt innhold vi lanserer. Som oftest kreves det ikke en gradvis utrulling.

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Empires & Allies Game GUIDE