Categories

Hay Day – Mod edit | Hay Day – Bahasa Melayu

Mod edit tersedia sebaik sahaja pemain mencapai ladang tahap 25, dan ia terletak di atas butang Bar Rakan. Ciri yang sama bagi bandar dibuka pada ladang tahap 34 dan ia berfungsi dengan cara yang sama.

Pemain akan mempunyai dua (2) slot susun atur ladang/bandar pada permulaan, susun atur yang aktif akan ditandai dengan semakan hijau. Slot susun atur tambahan boleh dibeli dengan permata, tetapi ingat bahawa slot susun atur ladang dan bandar perlu dibeli secara berasingan.

Petua mod edit

Di sini ada beberapa petua ringkas yang akan membantu memudahkan pengeditan dan memberi pengalaman menyeronokkan:

Untuk mengedit berbilang item: selepas meletakkan salah satu item ini, gunakan ikon berus melukis untuk “mengecat” jenis item yang sama dan ia akan diletakkan dengan cantik di sebelah satu sama lain.Menyimpan semua item sekaligus: pilih ikon storan (kotak dengan anak panah menunjuk ke dalam) dan ketik pada item yang ingin disimpan dari menu. Simpan item satu demi satu: HIDUPKAN mod pemadaman untuk memudahkan penyimpanan setiap item yang anda ketik.

Terdapat empat (4) pilihan storan berbeza di menu:

Semua padang dan habitatSemua mesin pengeluaranSemua pokok dan rimbunanSemua hiasan

Menyimpan susun atur: Pemain dapat menyimpan kemajuan mengedit mereka walaupun ia belum sedia digunakan dan sambung mengedit kemudian. Mudah saja untuk menyimpan susun atur, ketik tanda semak hijau besar di bawah sebelah kiri dan akan ada pop timbul pengesahan yang bertanya jika anda ingin menyimpan perubahan anda.

Jika anda hilang sambungan semasa mengedit, kemajuan anda akan disimpan secara automatik. Apabila anda membuka semula permainan, satu pop timbul akan bertanya sama ada anda mahu meneruskan dengan reka bentuk itu atau membuang seluruh susun atur.

Saya tidak dapat mengaktifkan susun atur saya! Semua item penting perlu diletakkan pada ladang anda bagi mengaktifkan susun atur itu. Item penting termasuk bangunan, mesin, pokok, padang, rimbunan, haiwan peliharaan dan habitat haiwan. Sebaik sahaja anda meletakkan semua item penting, tanda seru merah akan hilang dari susun atur, memberikan anda pilihan untuk “tetapkan sebagai aktif” dan menggunakan susun atur baharu itu.

Mod edit