Categories

Hay Day – Umpan & Jala & Perangkap | Hay Day – Bahasa Melayu

Meja Kerja Umpan

Umpan memancing boleh dihasilkan di meja kerja umpan yang akan diberi satu kali percuma selepas anda membuka kawasan memancing. Terdapat 5 jenis umpan berbeza dan setiap satunya menarik jenis ikan berbeza. Anda tidak memerlukan sebarang sumber untuk menghasilkan umpan merah tetapi memerlukan baucar untuk menghasilkan umpan lain seperti umpan hijau, ungu dan emas.

Pembuat Jala

Pembuat jala boleh dibuka kunci di ladang tahap 30 dan memakan kos 28,000 syiling untuk dibaiki. Ia digunakan untuk menghasilkan jala, jala misteri, perangkap udang kara dan perangkap itik.

Jala digunakan untuk menangkap 3 ikan dan tidak memerlukan apa-apa untuk membuatnya. Selain dapat menangkap 3 ikan, jala misteri juga mengandungi hiasan unik yang hanya boleh diperoleh dari jala misteri. Ada kalanya jala misteri mungkin mengejutkan anda dengan permata, bekalan dan baucar juga!

Sila ambil perhatian bahawa 5 permata diperlukan untuk menghasilkan setiap jala misteri.

Menaik Taraf Bangunan

Setiap bangunan pengeluaran kawasan memancing akan ada 2 slot pada permulaan. Anda boleh membuka kunci sehingga maksimum 9 slot menggunakan permata. Sila ambil perhatian bahawa kos bagi setiap slot akan meningkat, dari 10 permata bagi slot ke-3 ke 415 permata bagi slot ke-9.

Semua umpan, jala dan perangkap akan disimpan di dalam kotak takal dan semua item ini tidak boleh dijual.