Categories

Hay Day – Richtlijnen voor ouders | Hay Day – Nederlands

Je hebt waarschijnlijk vragen over hoe je jezelf of je kinderen kunt beschermen wanneer jij of je kinderen via een mobiel apparaat onze spellen spelen. We willen er graag voor zorgen dat je ondersteuning krijgt voor zaken zoals leeftijdsbeperkingen, in-app aankopen en privacy.

Om ervoor te zorgen dat je de Supercell-spellen in een veilige en gecontroleerde omgeving kunt spelen, houden we ons aan principes die ons en onze spelers goed bevallen:

We respecteren onze spelers en we doen er alles aan om hun spellen te bieden die ze met plezier kunnen spelen. We zullen nooit concessies doen aan de kwaliteit van het spel voor overwegingen op de korte termijn.We willen dat je de volledige controle hebt over je ervaring met Supercell-spellen. Dit houdt in dat voordat jij of je kind onze spellen downloadt, je informatie zou moeten krijgen over de inhoud van het spel. Dit betekent ook dat het duidelijk moet zijn wanneer je op het punt staat een aankoop te doen in het spel.

Als jij of je kind ooit problemen ondervindt met onze spellen, zou je gemakkelijk een oplossing moeten kunnen vinden. Naast het bieden van richtlijnen zoals deze, helpen we je contact op te nemen met het juiste bedrijf voor je probleem: of het nu voor een betaling is (waarvoor je bij Google of Apple terecht kunt, aangezien zij je aankopen en terugbetalingen behandelen) of voor het spel zelf is (deze worden door ons afgehandeld).

In deze richtlijnen proberen we de meest voorkomende vragen te beantwoorden. Mochten we iets hebben gemist, dan kun je contact met ons opnemen via parents@supercell.com. Zorg er alsjeblieft voor dat je e-mail een gedetailleerde omschrijving bevat van het probleem en wanneer het is voorgekomen, en stuur indien mogelijk ontvangstbewijzen van transacties, relevante screenshots, etc. mee.