Categories

Hay Day – Evcil Hayvanlar | Hay Day – Türkçe

Evcil hayvanlar, farklı çiftlik seviyelerinde açılan çiftlik hayvanlarıdır. Evcil hayvanları, hediye çekleriyle veya civciv hediye çekleriyle dükkandan alabilirsiniz. Civciv hediye çeklerini, Farm Pass’in hem ücretli hem de ücretsiz yolundan alabilirsiniz. Bir hayvan türünden ilk defa almadan önce, o türe özel hayvan evini açmalısınız.

Çiftliğinizde bu sevimli evcil hayvanlardan toplam 53 tane olabilir:

2 köpek evi – 6 köpek2 kedi evi – 6 kedi2 yavru köpek evi – 6 yavru köpek2 yavru kedi evi – 6 yavru kedi2 tavşan evi – 6 tavşan2 eşek ahırı – 6 eşek4 at ahırı – 12 at1 ginepig evi – 2 ginepig1 kuş evi – 2 tavus kuşu

Evcil hayvanlar nasıl beslenir?

Bir evcil hayvanı beslemek için evcil hayvan evinin yakınındaki kaseyi pastırma, süt veya havuç ile (evcil hayvanın türüne bağlı olarak) doldurun. Kaseleri istediğiniz zaman doldurabilirsiniz, evcil hayvanlar sadece acıktıklarında yerler.

Hayvanlarınızı besledikten sonra, düdüğü kullanarak ödül alabilirsiniz (deneyim ve çeşitli malzemeler). Düdükle evcil hayvanları evlerine de çağırabilirsiniz.

Evcil hayvanlara nasıl ad verilir?

Evcil hayvanlarınıza ad verebilirsiniz! Ad vermek istediğiniz hayvanın üzerine dokunun, ardından kalem simgesine dokunup istediğiniz adı yazın. Çiftliğinizi ziyaret eden diğer oyuncular, hayvanınızın üzerine dokunduğunda vermiş olduğunuz adı görür.

Evcil hayvanlarım kaçtı!

Çiftliğinizdeki hayvanların özgür iradeleri vardır. Özellikle sürekli kaçmaya çalışan ve çiftliğinizin etrafında koşuşturan sevimli ev hayvanlarınıza söz geçirmeniz zordur. Evcil hayvanlarınızın kapalı bir alanda kalmasını sağlamak için, evcil hayvan evini bu alana sürüklemeniz yeterlidir. Böylece nerede olduklarını bilir ve ekinlerinizin arasında koşuşturmalarını önlersiniz!