Categories

King of Avalon:Hur löser man ett problem – [Swedish]

Hej min Herre,

Jag förstår att du har upplevt ett problem. Låt oss titta på hur vi kan lösa detta snabbt.

Steg 1: Definiera vilken typ av problem

Den första frågan att besvara är vilken typ av problem har jag?

A- Konto problem (t ex kan inte binda, förlorat tillgång…)

B- Tekniska problem (bug, laddning, kraschar)

C- Betalningsproblem

D Spel fråga (hur en funktion fungerar? Var hittar jag föremålet…)

E- Problem med en annan spelare


Steg 2: Lös problemet

När du har definierat vilken typ av fråga, gör så här:

A Sök efter tillhörande FAQ i de olika sektionerna eller genom att använda sökfunktionen. (Klicka på sökfältet och skriv relaterade sökord: konto, drake, allians etc…)

B- Om FAQ inte existerar eller om du fortfarande har några frågor, försök att fråga dina allierade eller fråga i kungarike chatten. Du kan också kontakta en MODERATOR direkt via din "spelarprofil", "inställningar", "spelhjälp", "kontakta mod" och "kontatka mod" igen. Moderator kommer att svara dig så snart som möjligt direkt via inkorgen under fliken MOD.

C- Om problemet kvarstår, öppna FAQ igen och från alla FAQ, klicka på "Kontakta oss" (längst upp till höger på skärmen) och ge oss detaljerna på ditt problem till oss. En tekniker kommer att svara på din fråga så snart som möjligt.

D- För ett problem som involverar en annan spelare, gör följande saker:

Om spelaren är vulgärt, trakasserar dig eller erbjuder olagliga tjänster, tryck på deras porträtt från världschatt och sedan på "blockera".

Om spelarens porträtt är stötande eller chockerande, tryck på deras porträtt från världschatten och sedan på "rapportera porträtt".

Saker att tänka på när du kontaktar en tekniker:

– Vi kommer att svara dig så fort som möjligt. Vi ber om ursäkt för eventuella förseningar du upplever när du väntar på ett svar.

– Tekniker är mänskliga varelser (och som sådana alltid värderar artighet). De kan inte klandras för buggar i spelet eftersom dessa personerna inte är spelutvecklarna.

– Om du har ett bra förslag så kan du skicka det till en tekniker som sedan kommer att vidarebefordra det till studion.