Categories

Brawl Stars – Ik heb mijn bestelling niet ontvangen!

Bestellingen ontvang je meestal meteen, maar soms kan het iets langer duren. Wanneer er zich een dergelijke vertraging voordoet, wordt de aankoop nog verwerkt. Je hoeft hetzelfde pakket niet nog een keer te bestellen. Je zult het snel ontvangen.

Als je 24 uur na je aankoop nog steeds niets hebt ontvangen, neem dan contact op met iTunes Support. Apple verwerkt alle betalingen in het spel. Je kunt hier contact met ze opnemen.

Als je aankoop is gedaan via Google en je hebt je bestelling na meer dan 24 uur nog steeds niet ontvangen, neem dan contact met ons op met een screenshot van je ontvangstbewijs. Je transactie-ID (wat hierop lijkt: GPA.1234-1234-1234-12345) onder aan het document moet zichtbaar zijn op de screenshot.

Mis je een abonnement?

In het geval dat je het abonnement waarvoor je hebt betaald niet in het spel ziet, voer dan onderstaande stappen op volgorde uit om het probleem op te lossen:

  • Zorg ervoor dat je bent aangemeld bij de app store (bijvoorbeeld Google Play of de iOS AppStore) met hetzelfde account waarmee je de aankoop hebt gedaan.
  • Meld je af en opnieuw aan met hetzelfde account waarmee je de aankoop hebt gedaan.
  • Wacht nogmaals 24 uur. Soms kunnen verlengingen van abonnementen worden vertraagd wegens onbekende redenen.
  • Als deze stappen je niet hebben geholpen, neem dan contact met ons op en stuur een screenshot van het aankoopbewijs van het abonnement.

    Mijn excuses voor het ongemak. Als ik je verder ergens mee kan helpen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.