Categories

Hay Day – Mata Wang Desa | Hay Day – Bahasa Melayu

Token

Anda akan diberikan token selepas menyelesaikan permintaan di desa, menghantar haiwan tempat perlindungan ke tempat perlindungan dan membantu membaiki trak yang rosak. Token ada tiga warna: Token merah, biru dan hijau.

Gunakan token anda dengan bijak. Sebaik sahaja anda mencapai kapasiti maksimum dompet token anda, anda perlu mengosongkan ruang dengan membelanjakannya di kedai desa sebelum anda boleh mengumpul token lagi.

Memindahkan token ke Musim Desa seterusnya

Tabung membolehkan anda memindahkan baki token yang belum digunakan ke Musim Desa seterusnya. Namun, jumlah token yang boleh dipindahkan bergantung pada kapasiti tabung anda. Jika tabung anda telah mencapai kapasiti maksimum, sebarang baki token yang belum digunakan akan diset semula menjadi sifar sebelum pembukaan Musim Desa seterusnya.

Ayam

Ayam ialah sumber kumpulan yang digunakan untuk membuka tab kedua Kedai Desa untuk semua orang di peta desa. Bilangan ayam yang anda dan pemain desa lain telah kumpul akan ditunjukkan di skrin Kedai Desa.

Ayam boleh ditemui di:

Misi Harian: Bertindak cepat sebelum ayam hilang!Permintaan pesanan kumpulan: Menyelesaikan permintaan bersama pemain lain.R&R: Trak anda akan berhenti seketika secara automatik untuk mengumpul ayam.