Categories

Hay Day – Macam Mana Melayan Pelawat Bandar | Hay Day – Bahasa Melayu

Setiap pelawat bandar perlu melawat satu hingga tiga bangunan perkhidmatan. Sebaik sahaja anda menghantar pelawat ke bangunan perkhidmatan, anda boleh melihat produk yang mereka minta dengan mengetik pada bangunan dan kemudian mengetik pada pelawat. Mereka akan meminta sehingga 4 jenis produk berbeza yang dihasilkan di ladang anda. Anda hanya perlu seret dan lepaskan salah satu item kepada pelawat dan item lain yang diminta akan ikut sama secara automatik.

Jika anda berjaya melayan pelawat dalam semua bangunan yang mereka ingin melawat, anda akan mendapat ganjaran istimewa seperti alatan atau bahan peluasan dan bahan naik taraf. Sebaik sahaja pelawat telah dilayan di semua bangunan seperti yang dirancang, mereka akan kembali ke stesen kereta api dan menunggu kereta api seterusnya untuk mengambil mereka.

Jika anda tidak mempunyai item yang diminta oleh pelawat, anda boleh:

Guna butang ‘Minta Bantuan’ untuk meminta bantuan:Anda boleh minta sehingga 3 bantuan umum dan 1 bantuan kejiranan eksklusif setiap hari.Faedah ladang ‘bantuan bandar tambahan’ dan ‘bantuan kejiranan tambahan’ membolehkan anda meminta bantuan tambahan daripada kejiranan anda atau pemain lain. Faedah ini kekal sepanjang Musim Pas Ladang.Hantar mereka pulang dengan mengetik pelawat, menukar ke halaman tab ‘Permintaan’ seterusnya dan menyeret ikon ‘kereta api’ kepada pelawat.